zaterdag 29 september 2012

Praatronde


Hier zijn we terug!
Onze praatrondes zijn een echt succes! Er zijn al heel leuke en interessante dingen aan bod gekomen.
Een paar voorbeelden:
- Kyan bracht een schedel van een dier mee. Hij had deze gevonden tijdens zijn vakantie. Welk dier is het? Wat voor een rare hoorns heeft dit dier? Hoe komt dat dit dier gestorven is? Vele interessante vragen kwamen aan bod.
- Babette had een kruisspin gevonden en kwam er over vertellen in de klas. Ze stak het spinnetje in een speciaal vergrootglas zodat iedereen de stekeltjes op de poten goed kon zien. Nadien heeft ze de spin vrijgelaten in de natuur.
- Kenzo was naar Disneyland geweest. Hij toonde een plan van het park en ook een paar spulletjes die hij van daar had meegebracht.
- Galahad was op vakantie een vreemd dier tegengekomen en hij wist niet welk dier dit was. Het leek op een slang, maar het was geen slang! Na enkele dagen ontdekten we dat dit een hazelworm is. Op dit ogenblik is hij samen met Suzanne een onderzoekje gestart om nog meer van dit dier te weten te komen. 
- Deze week bracht Kyan ook een courgette mee. Maar niet zomaar EEN courgette, het was maar liefst een exemplaar van 4 kg en 54 cm! Waaauuuwww! Hij kwam uit de tuin van zijn oma en we mochten hiervan soep maken! Mmmm, meer over de courgettesoep in een volgend berichtje.

Natuurlijk zijn er nog véle andere dingen ter sprake gekomen in onze praatronde!

Hier vind je foto's terug van onze praatrondes.

Jes*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten