maandag 3 september 2012

3, 2, 1... START!

Het startschot werd gegeven. Het schooljaar kan beginnen!

Op onze eerste schooldag startten we met de Olympische Sprookjesspelen. De sprookjesfiguren (ook beter gekend als de leerkrachten) moesten allerlei disciplines uitvoeren in wedstrijdvorm. Eventjes alles op een rijtje:
Peter (jongste kleuters) nam het op tegen Gaël (1e graad). Zij moesten laagspringen!
Daarna kwam ik aan de beurt in de discipline plumeauslingeren. Samen met Ilse (oudste kleuters) slingerden we om ter verst onze plumeau. JEEUUUUJJJ! Ik heb gewonnen, maar het was nipt hoor! Die kleuterleidsters zijn niet te onderschatten ;-)
Er stond ook een kabouterrace op het programma. An (oudste kleuters) ging snel van start, maar Freya (2e graad) kwam daarna ook aardig op gang op haar mini-fietsje.
Ooit al gehoord van snelwandelen op hoge hakken? Wel, dit had je moeten zien! Maaike (3e graad) en Isabel (jongste kleuters) hebben dit schitterend gedaan en dit terwijl ze een wasknijper op hun neus hadden en hun mond zo lang mogelijk moesten dicht houden. Niet zo makkelijk, hoor!
Inge (1e graad) moest haar discipline samen met Frauke (kleuterturnen/drama/taal) uitvoeren. Zij kregen als opdracht: pan-pongen. Het lijkt wat op pingpongen, maar dan met een pan in plaats van een pingpongpaletje.
Tot slot was er nog de ritmische dans met linten. Dit hebben Nele (ondersteuning oudste kleuters en 1e graad) en Natasja (3e graad) héél knap gedaan.
Gelukkig was er een jury: Mieke en Margotte (ondersteuning op woensdag).
Deze leuke start werd in goede banen geleid door Kristin (godsdienst) en Marleen (zedenleer).
Wauw, ik vond het alvast een zeer leuk begin en typisch voor de Boomhut om op zo'n leuke manier het schooljaar in te wijden!

Eenmaal in ons klasje beland, maakten we kennis met elkaar en onze 'nieuwe' klas. Iedereen kreeg zijn/haar agenda en samen vulden we onze eerste week al in. Want het zal druk worden! Donderdag gaan we zwemmen en mogen we onze zwemzak niet vergeten en vrijdag is het olympische dag. Hiervoor krijgen de kinderen nog een briefje mee.

Ziezo genoeg verteld voor de eerste dag!

Moe maar voldaan kijk ik er op terug en volle moed en met veel plezier kijk ik uit naar de volgende dagen!

Tot binnenkort!
Jes*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten