zaterdag 29 september 2012

Courgettesoep

 Kyan had een courgette meegebracht van maar liefst 4 kg! We hebben ze natuurlijk ook gemeten en sommige waren er heel dicht bij toen we moesten raden hoe lang de courgette was. Na enig meetwerk kwam het verlossende antwoord: 54 centimeter! Wow, meer dan een halve meter!
Wat gaan we doen met de courgette, vroegen er sommigen zich af?
Kyan stelde voor om er soep van te maken. Niet alle Curieuzeneuzen zagen dit eerst zitten, maar we hebben toch iedereen kunnen overtuigen om mee te helpen bij het maken van de soep. De taakjes werden verdeeld, het recept werd aangepast voor onze mega-courgette en aan de slag! Na een uurtje pruttelen, was het mixen geblazen en dan konden we eindelijk proeven van onze zelfgemaakte courgettesoep.
En wat smaakte deze heerlijk zeg! Zelfs de kinderen die eerst zeiden dat ze dat niet lusten, hebben toch geproefd en het smaakte hen! Zo'n heerlijke soep hadden sommige kinderen nog nooit gegeten, hoorde ik zeggen! Mijn hartje smeltte onmiddellijk, wat is het fijn om zo'n reacties van de kinderen te horen. De soep was dan ook door ons allemaal gemaakt met heel veel liefde en dat smaakt natuurlijk! Ik kijk al uit naar onze volgende kookactiviteit!
Oh ja, terwijl onze soep aan het koken was, maakten de kinderen een place-mat. Deze kunnen we 's middags gebruiken als we in de klas eten, want dan mogen we kiezen waar we in de klas eten en we durven dan weleens onze kruimels laten liggen. Zo houden we ons klasje proberen  en hebben we tegelijkertijd een leuke placemat voor later!

Wil je de foto's zien die onze klasfotograaf (Anna) en ik genomen hebben? Klik dan HIER.
Smakelijke groetjes!
Jes*

1 opmerking:

  1. Hallo juf jessy?! hoe is het in de klas.
    fijn allerlei foto's te zien van u klas ik zie dat ze een toffeband zijn:)
    tot zo!

    xx :)))))))

    BeantwoordenVerwijderen