zondag 18 december 2011

Witloof


In het begin van het schooljaar kreeg ik van een ouder een interessant artikel over een witloofbox die gratis te bestellen was om in de klas witloof te telen. Ik heb deze box besteld en mocht hem midden november gaan afhalen. We zijn meteen aan de slag gegaan. Samen hebben we de wortels geplant. Twee soorten teelten: sommige wortels zetten we in water, de anderen in de grond. Daarna een grote doos erover om te verduisteren, want er mocht geen licht aan te pas komen anders werd de witloof groen. En ja hoor, na enkele dagen zagen we al sprietjes witloof verschijnen. Na enkele weken geduldig te wachten mochten we dan eindelijk onze witloof oogsten. Alle stronken werden afgesneden en gesorteerd.
Dan konden we aan de slag voor onze witloofsoep. Iedereen die wou meewerken kreeg een taakje. Sommige kinderen hielpen bij de voorbereiding van de groentjes, anderen bij het roeren, mixen, ...
Na de middag konden we dan eindelijk proeven van onze eigen witloof... Huummmmm, de ene vond het al wat lekkerder dan de andere. Opdracht geslaagd dus!!
Een tevreden juf,
Jes*

Klik hier voor onze fotoreeks (sommige foto's werden genomen door de kinderen! :-) )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten