maandag 19 november 2012

Deze week start de KWIK-ronde

Hallo beste bloglezers!

Deze week starten wij onze KWIK-ronde.
Wat is een KWIK-ronde? 
KWIK staat voor Kijk Wat Ik Kan. De kinderen mogen alleen of in een groepje (max. 4 personen) een talent of hobby voorstellen.
Sommige kinderen kennen dit nog van de eerste graad en aangezien er vorig jaar veel vraag was naar zo'n ronde hebben we toen beslist om dit dit jaar in onze klas te doen.

Hoe verloopt een KWIK-ronde?
Elke woensdagmorgen starten de curieuzeneuzen de ronde. De kinderen die ingeschreven zijn krijgen dan 20 minuten om hun talent of hobby te tonen. Ze mogen hier attributen of materiaal voor meebrengen. Ik denk hierbij aan sportkledij of iets anders. Als je niet zeker bent of het wel mag op school (bijvoorbeeld dieren mogen niet op school!) dan vraag je het best eerst eens aan de juf.

Moét ik een KWIK-ronde doen?
Je moet niet, maar het zou heel fijn zijn indien je iets van jezelf kan tonen aan de klas. Misschien weten ze wel niet dat jij zo'n speciaal talent of speciale hobby hebt en kan je hen hiermee laten kennismaken en hen iets bijleren.
Als je echt niets vindt, vraag dan eerst eens raad aan mama, papa, broer, zus, .... .
Je mag ook steeds nog een gedichtje komen voordragen zoals de vroegere gedichtenronde.

Hopelijk weet je nu wat onze KWIK-ronde is en kan iedereen beginnen nadenken over wat ze zouden kunnen brengen voor de klas.

Groetjes,
Jes*

PS: Ik maak ook een overzicht met data (zie rechterkolom).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten