vrijdag 28 oktober 2011

Kookactiviteit


Vandaag 28 oktober hebben we samen in de klas wafeltjes gebakken. In het begin van de week hebben we alle ingrediënten en benodigdheden netjes verdeeld onder de kinderen. Elk kind bracht iets mee om onze wafeltjes te kunnen bakken.
Eerst hebben we naar het filmpje van Jeroen Meus gekeken, hoe hij te werk ging. Daarna hebben we al onze ingrediënten klaargezet, om dan onze kokjes aan het werk te zetten.
Samen hebben we alles netjes afgewogen en het beslag goed moeten roeren. Na een uurtje in de koelkast konden onze wafelijzers opgezet worden. Het echte bakken kon beginnen. Een klein hoopje beslag erop en na een paar minuutjes kwamen er heerlijke geuren ons tegemoet. De eerste wafeltjes waren héél goed gelukt. De rest volgde al gauw... Na het bakken hebben we natuurlijk ook geproefd en mmmmm... dat waren lekkere wafeltjes. Echte mini-chefs hier in onze klas! Met een beetje hagelslag erop of een toefje zelfgemaakte slagroom (van Jef) smaakten de wafeltjes ons nog meer! :-) Zo'n kookactiviteit is zeker voor herhaling vatbaar!

Klik hier voor de foto's.

1 opmerking: